НОВИНИ

Иракските сили за сигурност са арестували 15 членове на „Ислямска Държава“ (ИД) сред които е и жена-лидер на организацията в северозападния град Мосул.

„15 „бойци“ на ИД, вкрлючително жена-лидер бяха арестувани днес в кампания по сигурността в района ал-Захра в източната част на Мосул“, казва ръководителят на полицията за провинция Ниневия, бригаден генерал Хамад Намес ал-Джабури, цитиран от вестник „Ал-Сабах“ (в сряда).

По думите му, жената-„боец“ е идентифицирана като „Зарка бин Нафеа, за която се знае, че е съпричастна към убиването на много мосулски жени“.

Няма информация, каква точно е била „длъжността“ на „жената-лидер“ в структурата на организацията, нито допълнителни данни за нейната самоличност.

Успоредно с това, говорителят на Центъра за медии на иракските сили за сигурност бригаден генерал Яхиа Расул съобщи, че 20-та бригада на иракското военно разузнаване е открила и взела под контрол няколко тунела, които са били използвани от ИД за оказване на медицинска помощ на „колеги-джихадисти“ в района Хамам ал-Алил, южно от Мосул.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас