НОВИНИ

През 2017 г. Израел е продал оръжие на стойност 9.2 млрд. долара, което с 40% повече от 2016 г.

„Общата сума на новите договори за експорт за 2017 г. е около 9.2 млрд. долара, което е с 40% повече, отколкото през 2016 г. През миналата година, израелските военни концерни от отбранителната промишленост с помощта на Управлението по експорта и военно-техническото сътрудничество на министерството на отбраната и други отдели на министерството на отбраната подписаха десетки големи договори, което е довело до усилване на израелските позиции на международния отбранителен пазар“, се казва в комюнике на прес-службата на отбранителното министерство на Израел.

През 2017 г. основно са били продавани в чужбина ракети и системи за ПВО (31%), РЛС и средства за РЕВ (17%), модернизация (на оръжейни системи) и авионика (14%), боеприпаси и оръжейни установки (9%), телекомуникационни системи и системи за свръзка (9%), средства за наблюдение и други оптикоелектронни системи (8%), системи за разузнаване, информационни системи и кибертехнологии (5%), дронове (2%), морски системи (1%), спътници и космическо оборудване (1%) и услуги и други (3%), съобщават още от МО на Израел.

Според съобщението, 58% от отбранителния износ на Израел през 2017 г. са в за страни в Азиатско-Тихоокеанския регион, 21% - в Европа, 14% - в Северна Америка, 5% - в Африка и 2% - в Латинска Америка.

Според изявление на министъра на отбраната Авигдор Либерман, парите от рязкото увеличение на продажбите на оръжие през последните години „ще осигурят превъзходството на Израелските сили за отбрана (армията на Израел – бел.ред.) за години напред“.

Използвана е информация на ТАСС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас