НОВИНИ

В Германия е започнато строителството на немския участък на газопровода „Северен Поток 2“.

В германския град Лубмин (Макленбург-Горна Померания) са започнали изкопните работи и дейностите по поставяне на основите за газовата приемна станция на „Северен Поток 2“ и сградата за техническо обслужване, съобщава DW. От компанията са отбелязали, че работата е в съответствие с установения график.

Меркел: „Северен Поток 2“ не е чисто икономически проект

Официалният представител на „Nord Stream 2“ в Германия, Йенс Мюлер е потвърдил старта на работата по наземния участък.

„Мога да потвърдя, че се водят работи по наземния участък в Германия. Това е подготовка на терена, офис-контейнери, определени инженерни дейности за бъдещия газопровод“, коментира той за ТАСС.

По думите му, работата „тече от няколко седмици“.

Ще плаща ли цяла Европа за газопровода „на Меркел“.

Според плановете към края на 2019 г. по „Северен Поток 2“  трябва да започнат доставки на газ от Русия в Германия – общата мощност на газопровода е 55 млрд. куб. м. за година.

В Германия екологичната компания „Nabu“ оспорва в съда издаденото разрешение за строителство на участък в крайбрежните райони.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас