НОВИНИ

Федералното правителство на Германия иска да върне в страната деца на жени от „Ислямска Държава“ (ИД) и да ги „дерадикализира“.

Този подход според немските власти трябва да се прилага и когато майката е била член на терористичната организация и децата са израснали под джихадистката пропаганда, т.е. били са радикализирани.

Информацията идва от вътрешен доклад на федералното МВР, пише „Buil am Sonntag“. Според нея, след като децата бъдат върнати в Германия грижите за тях трябва да бъдат поети от техните близки и от социалните институции. Най-малко 270 жени с немски паспорти – и техните деца – са били в „зони на война“ в Сирия и Ирак. Според информация на разузнавателните служби, около половината от децата са били родени именно в „зона на война“, пише още в доклада.

През декември ръководителят на немската Служба за защита на конституцията е съобщил за „пътувания за връщане“ на жени, младежи и деца от Сирия и Ирак.

„Има деца, чиито мозъци са били промити в „училищата“ в районите на ИД и са силно радикализирани“, коментира Ханс-Георг Маасен.

Той допълва, че за немските служби това е проблем, „тъй като тези деца и тинейджъри може да бъдат опасни с времето“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас