НОВИНИ

От Върховната комисия за човешките права в Ирак съобщи, че от началото на тази година в страната смъртни присъди за съпричастност към „Идлямска Държава“ (ИД) са били издадени за 28 чуждестранни гражданки.

Според изявление на членът на Комисията, Али ал-Баяати, иракската съдебна система, „ги е осъдила на смърт, заради замесеност (съпричастност) с въоръжената група, както и за извършване на терористични престъпления срещу служители на силите за сигурност и цивилни“.

Баяати, също така е коментирал, че става въпрос само за издадените през тази година присъди, както и че националността на осъдените жени е турска, руска, френска, азерска и киргизка.

7 джихадистки осъдени в Ирак

В случаите със съдебните процеси срещу жени свързани с ИД в Ирак прави впечатление, че гражданките на Франция, Германия и Великобритания са „почти непредставени“ като се има в предвид, че в годините „на процъфтяване“ на терористичната организация съобщенията за „избягала“, „присъединила“ се ученичка, студентка и пр. бяха най-много именно в тези страни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас