НОВИНИ

Процесът по подготовка на „евакуацията“ на първата група терористи (и техните семейства) от градовете Яалда, Бабила и Бейт Сахем (южно от Дамаск) е завършила.

Агенция САНА съобщи, че самият процес на извозване – към северна Сирия – трябва да започне днес-сутрин., както и че за нуждите на този процес са били подготвени 32 автобуса.

Кореспондентът на сирийската агенция съобщава също, че автобусите са били „внимателно инспектирани и събрани“ в околностите на тези населени места. Самата „евакуация“ идва в изпълнение на споразумение за доброволно напускане на заеманите позиции срещу трансфер в северна Сирия, то осигурява „евакуиране“ на терористите, заедно със семействата им – лицата, които искат да останат ще може да уредят правния си статут след като предадат оръжието си.

Това, че терористите напускат контролираните от тях райони в Сирия е добре, но … лошото е, че се приближават към нас.

Регионални агенции съобщават, че по приблизителни оценки става въпрос за 200 терористи (общата бройка на лицата, които предстои да бъдат „евакуирани“ е 5 000).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас