НОВИНИ

Представител на кабинета на ФРГ, съобщи че канцлерката  Ангела Меркел, френският президент Еманеул Макрон и президента на Украйна Петро Порошенко може да се срещнат на 10 май (четвъртък) в немския град Ахен.

По думите й, на 10 май в Ахен ще се състои церемония по връчването на международната награда „Карл Велики“ за 2018 г. на френския лидер за „вижданията за нова Европа, работа по обновяването на европейския проект и европейската независимост“, а Меркел ще изнася тържествена реч.

Порошенко е поканен като гост на церемонията и самата Меркел не изключвала провеждането на „кратка тристранна среща“.

„По ситуацията към настоящия момент, ние предполагаме, че такава среща ще има“, коментира още Мартина Фиц, цитирана от ТАСС.

По думите й, ако срещата се състои на нея страните „ще обменят мнения по ситуацията в Украйна“, но както самата канцлерка е коментирала по-рано, това няма да бъде „в нормандския формат“ (който е от 4-ри страни, въпросните 3-ли + Русия). Фиц е отбелязала, че изявления за медиите (пресконференция) по срещата не са планирани.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас