НОВИНИ

Мигрант от Нигерия на 25 години е атакувал с каменоделско длето в четвъртък (3 май) деца, играещи на детска площадка в градчето Мария Енцендорф (южно от Виена).

За щастие, никой не е бил наранен.

Нигериецът дошъл в парка и седнал на пейка близо до детската площадка, на която играели деца. Малко след това, той започнал да отправя заплахи към тях, след което хвърлил по децата каменоделско длето, което очевидно е носел със себе си, цитира говорителя на полицията Раймунд Швайгерлеенер австриският „Кronen Zeitung“.

Децата се разбягали ужасени, а свидетели на станалото алармирали полицията. Дошлите полицаи задържали временно мигранта. Започнало е разследване.

Станалото е само един от многото напоследък „инциденти“ с участието на „избягали от насилията“. Една от най-знаковите е тази през март във Виена – Леополдщадт. Тогава 23-годишен афганистанец прониза с нож и сериозно нарани четирима човека. Дошлият в Австрия с „голямата вълна от 2015 г.“ бежанец обясни пред полицията, че е извършил атаката, защото имал лошо, агресивно настроение предизвикано от това, че бил ядосан на цялата житейска ситуация, в която се намирал…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас