НОВИНИ

В четвъртък (3 май) през нощта, служители на специолното полицейско звено „Кобра“ са задържали трима мигранти – иракчани в център за настаняване на мигранти в Югенбург, Щирия.

Подозренията на властите са доста тревожни – тримата издглеждащи невинно млади мъже са се присъединили към джихадистката терористична групировка Ислямска държава (ИД).

Собственикът на сградата, в която е настанен центъра разказа пред медиите, че никога не би ги заподозрял в нещо лошо – били дискретни, не се натрапвали, говорели на развален немски език.

Основният заподозрян е на 23 години (другите са на 20 и 25 години). Дошли в Австрия през 2016 г. и поискали да им бъде предоставено убежище.
Според прокуратурата, тримата са се присъединили към джихадистката терористична групировка Ислямска държава. Какви са били функциите им в нея не е ясно.

Позната ситуация – „избягали от войната и насилията“ са се оказали терористи. При това, не какви да е, а командири… Толкова сериозни и опасни престъпници, че се е наложило да бъдат задържани от „Кобра“.

По информация на "Kronen Zeitung"

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас