НОВИНИ

В Мосул днес са били заловени двама терористи от джихадистката терористична групировка Ислямска държава (ИД), които наскоро са се завърнали от Турция.

„Двойката е била арестувана в района Сумер в Мосул, след като те наскоро са се завърнали от Турция. Те се издирваха от иракското правосъдие по обвинения в тероризъм п Чл. 4/1 от антитерористичния закон“, е заявил шефът на полицията в провинция Ниневия генерал Хамад Намес, цитиран от „Ираки нюз“.

Той е добавил, че терористите са били предадени на разследващите органи.

Вчера, при устроена от иракските сили за сигурност засада, в района ал-Румана в западната част на провинция Анбар, са били заловени други трима терористи от ИД. При разпитите те са признали, че са членове на ИД и са участвали в извършването на няколко терористични атаки срещу членове на иракската армия и полиция, а също и срещу цивилни граждани.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас