НОВИНИ

Присъда на Върховния съд на Финландия предизвика вълна от неодобрение и недоволство в обществеността.

Съдът отхвърли жалбата на прокуратурата и отказа да осъди за изнасилване 23 годишен мигрант, защото 10-годишното момиче не могло да докаже, че сексът не е бил с негово съгласие.

Според финландската телевизия YLE, мъжът (тогава на 20 години) е атакувал детето и е бил осъден на три години затвор за тежко сексуално насилие. Прокуратурата е протестирала решението на съда, настоявайки мигрантът да бъде осъден за изнасилване. Сега апелативният съд е отхвърлил жалбата на прокуратурата с мотива, че „няма доказателство, което да показва, че сексуалният акт е включвал насилие или че детето е било обладано от страх, или че е било докарано до неспособност (да се възпротиви) по някакъв друг начин“.

Според психолози, няма как едно 10-годишно момиченце да е узряло до толкова или да има познанията, необходими му за да даде своето съгласие на един по-възрастен мъж. По-голямата част от обществеността във Финландия е съгласна с това мнение и е възмутена от съдебното решение.

Финландски депутат е предложил да бъдат направени промени в законите, с които на престъпниците правили секс с деца да бъдат налагани по-тежки наказания. „Допълнението (в законите) ще въведе до по-тежки присъди за сериозни сексуални посегателства срещу деца като цяло. Според моето виждане, това е напълно оправдано, напр. в светлината на уязвимостта на детето, дори и актът да не отговаря на критериите за изнасилване“, казва той.

Прави са финландците да негодуват от съдебното решение – съдиите едва ли биха били толкова „меки“, ако това отвратително престъпление беше извършено от някой европеец, а и едва ли биха се аргументирали по подобен начин.

Но какво да се прави – Финландия яростно защитава либералните виждания по отношение на мигрантите и техните права. Явно, в това се включва и правото да на секс с малки деца, които дори няма как да разберат какво точно „правят“ с тях, „избягалите от войните и насилията“ мигранти. Толерантно, политически коректно и най-важното – с грижа да не се накърнят по някакъв начин имиджа и правата на „бежанците“. Дори до степен даваща им право да изнасилват малки деца.

По информация на „Unity News Network“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас