НОВИНИ

Четирима високопоставени членове на джихадистката терористична групировка Ислямска държава (ИД) са били заловени в Ирак след успешна разузнавателна операция.

Според появилите се в някои арабски медии съобщения, иракските сили за сигурност за заловили четирима високопоставени членове ИД. Това са Саддам Омар Хюсейн ал-Джамал – бивш губернатор на ИД в източната част на района на р. Ефрат в Сирия и полевите командири на ИД Иссам Абдел Кадер ал-Завбаи, Мохамед Хюсейн Хадар ал-Кадиир и Омар Шехаб ал-Карбули.

Залавянето е станало след успешно проведена разузнавателна операция.

През февруари т.г. турското разузнаване е заловила високопоставен помощник на лидера на ИД Абу Бакр ал-Багдади. Това е Исмаил ал-Ейтхави, известен още и като Абу Заид ал-Ираки, който е отговарял за трансфери на парични средства на терористичната групировка по банкови сметки в чуждестранни банки. След залавянето му, той е бил предаден на Ирак.

Иракските служби за сигурност са се възползвали от смартфона на ал-Ейтхави и посредством криптирано приложение са изпратили инструкции до четиримата да дойдат в Ирак, където те са били заловени.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас