НОВИНИ

Много от електронните устройства за гласуване, които се използват при извънредните парламентарни избори в Ирак, които се провеждат тази седмица са повредени.

Това предизвика доста напрежение и най-вече – забавяне в гласуването, големи опашки и събирания на тълпи от избиратели пред избирателните секции, част от които бяха принудени временно да бъдат затворени.

Според информация на Бас Нюз, която заявява, че става въпрос за много части на Кюрдския автономен регион, вкл. и Ербил. Същото се случва и в Киркук, и в Халабджа. „Средната скорост“ на гласуване е по 5 минути на човек, което означава, че за 1 час ще гласуват 12 човека. Това е нищожно количество – като се имат предвид буквално „изсипалия се порой“ от избиратели.

Изборите в Ирак – атаки с минохвъргачки и ИВУ срещу избирателни секции

Гласуването започна още сутринта в четвъртък, от когато гласуват военнослужещите и много от иракчаните – мигранти в чужбина, вкл. и в страните от ЕС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас