НОВИНИ

В Европа можеш да влезеш и да си живееш без документи, но да гласуваш в „родния вот“ – не

По-голяма част от иракчаните в Швеция не са могли да гласуват в парламентарните избори на Ирак, заради проблеми с идентификацията.

Ръководителят на иракската избирателна комисия в Швеция, Наруз Али е коментирал в петък за „Кюрдистан 24“, че избирателната активност не е добра и по-голямата част от тези, които са посетили избирателните секции са кюрди.

По думите й, повечето иракчани пожелали да гласуват не са успели, тъй като не са имали иракски паспорти и иракски (национални) идентификационни карти, които са основни изискуеми документи за упражняване правото на глас.

„Някои имаха просто копие на идентификационни карти, когато те трябва са (да представят) оригинали, за да може да упражнят правото си на вот, а други имаха проблеми с паспортите“, коментира още тя.

Ранното гласуване за иракските парламентарни избори започна в четвъртък (сутрин) на територията на Ирак и в някои европейски страни – за иракските сили за сигурност и иракската диаспора.

За нас – капачки за буркани, за иракчаните-пистолети

Интеграцията невъзможна: Иракски племена на ръба на война, заради ... целувка

Каква "изненада"?! Очевидно, иракските власти са доста по-стриктни от европейските по отношение на спазването на законите от собствените им съграждани. И виж ти - отказвали да приемат фотокопия на документи?! За разлика от европейските, които на драго сърце приемат за "чиста монета", всичко, което мигрантите им кажат - самоличност, гражданство, възраст... Защото, иначе няма да е политически "коректно" и "толерантно"! 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас