НОВИНИ

Върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността, Федерика Могерини заяви, че нито една страна не може сама да разруши „ядрената сделка“ с Иран, доколкото това „не е двустранно споразумение, а постижение на света“.

„Споразумеинието с Иран за нейната ядрена програма – това не е двустранно споразумение, а многостранен проект, който се явява постижение на света. Ние сме заинтересовани в неговото изпълнение, защото това е и залог нашата сигурност“, казва тя на конференция „Състоянието на Съюза“ във Флоренция в петък, цитирана от ТАСС.

По думите й, запазването на „сделката“ няма да бъде просто, но ЕС ще положи „всички усилия за това, споразумението да се изпълнява напълно“.

„ЕС в това отношение запазва пълно единство“, подчертава още Могерини и напомня, че следващата седмица в Брюксел е планирано провеждането на заседание с участието на Германия, Франция, Великобритания и Иран. Според предишни информации  на срещата е планирано да се обсъждат последните изявления на президента на САЩ, Донълд Тръмп във връзка със споразумението за ядрената програма на Иран.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас