НОВИНИ

Турската полиция е задържала 150 войници, заради предполагаема съпричастност към организацията на Фетхуллах Гюлен, обвинявана (от Анкара) за проваления преврат през 2016 г.

Прокурорът на Истанбул е издал заповеди за ареста на 300 войници – вкл. 211 на активна служба – съобщава Анадолската агенция.

Групата от 150 войници е била задържана в петък, съобщава агенция „Ройтерс“ като част от разследване на движението на Фетхуллах Гюлен – обвиняван от Анкара за опита за преврат – вътре във въоръжените сили на страната.

Около 8 500 служители на турските въоръжени сили бяха отстранени, заради „преврата“ като сред тях са и 150 генерала, като това е повече от половината старши и висши офицери от времето преди опита за преврат.

Миналият месец, министъра на отбраната на Турция, Нуретин Джаникли съобщи, че властите скоро ще освободят почти 3 000 членове на въоръжените сили чрез „извънреден декрет“.

"Демократично": Предсрочни избори в Турция в условията на извънредно положение

Пет дни след опита за преврат в Турция беше въведено извънредно положение, което беше подновено за седми път (миналия месец), въпреки призивите на западните държави към Анкара за прекратяването му.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас