НОВИНИ

Джихадистът, който около 21.30 ч. вчера с нож уби един човек и рани други четирима в центъра на Париж и да атаката на когото отговорност пое терористичната групировка Ислямска държава, е чеченецът Хамзат Азимов.

Той е роден на 1 ноември 1997 г. в Чечня. Получил е (като бежанец) френско гражданство през 2010 г. 

В полезрението на френските специални служби е от 2016 г. – поддържал е връзки с лица, заминали за участие в джихада в Сририя.

Около 21.30 ч. вчера, Азимов нападна с нож случайни минувачи в централната част на Париж и крещейки „Аллаху акбар“, уби един човек и рани други четирима – двама от тях по-тежко. Малко след това, той бе убит от полицаи – след неуспешен опит да го неутрализират с електрошокови устройства (тийзъри).

Нападател наръга с нож случайни минувачи в центъра на Париж

По-късно, джихадистката терористична групировка Ислямска държава пое отговорност за атаката на Азимов.

Терористични атаки срещу 3 църкви по време на неделната меса в Сурабая – 11 убити, десетки ранени

Терористичните атаки на джихадисти „традиционно“ се увеличават около и по време на мюсюлманския празник Рамадан, който тази година започва на 16 май и ще продължи до 15 юни (според официални съобщения на духовните власти в Саудитска Арабия).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас