НОВИНИ

Индонезийската полиция е съобщила, че всички терористи – самоубийци атакували днес 3 църкви в Сурабая са били от едно семейство.

Шефът на индонезийската полиция Тито Карнавиан е съобщил, че всички терористи – самоубийци атакували днес 3 църкви в Сурабая са били от едно семейство.

Терористични атаки срещу 3 църкви по време на неделната меса в Сурабая – 11 убити, десетки ранени

Той е допълнил, че семейството е било в Сирия, където обширни райони бяха под контрола на джихадистката терористична групировка Ислямска държава, която по-късно пое отговорност за атаките.

Карнавиан е заявил, че бащата е извършил една от атаките, като е използвал кола-бомба, двама от синовете – на 18 и 16 години са използвали мотоциклет при тяхната атака, а майката (заедно две от децата – на 12 и 9 години) е извършила атаката срещу третата църква.

По информация на ABC.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас