НОВИНИ

През 2017 г. град Хамбург (т.е. – общината – бел.ред.) е платил за издръжката на настанените там мигранти 779.1 млн. евро.

От тях 147 млн. са били поети от федералното правителства, а останалите 632.1 млн. евро са от бюджета на общината.

Най-голям дял от разходите са били направени за жилищно настаняване (първоначално и последващо) – 415 млн., като 184 млн. от тях с отишли за последващото настаняване на бездомните мигранти.

Доста пари са били похарчени и за осигуряване на безопасността на мигрантите – на различни компании за сигурност са били платени над 43 млн. евро.

Не „изостават“ и „хуманитарните“ организации, които пряко работят с „бежанците“. Хамбург е платил на служителите от немския „Червен кръст“ почти 43 млн. евро. Само за заплати, общинската компания „Fördern & Wohnen“ е получила 30.6 млн., а „Zentrale Koordinierungsstab Flüchtlinge“ пък е получила за заплати и офис-дейности 8.4 млн. евро.

„Облажили“ са се и компаниите, които арендоват жилищни контейнери за нуждите на „бежанците“. Те са получили наеми на стойност 35.5 млн. евро.
На „върха“ обаче са социалните разходи. За тях са дадени 120 млн. евро, над половината от които – 77 млн. са били пряко раздадени на мигрантите под формата на „джобни пари“. Останалите са за здравно-медицински услуги.

Почти 90 млн. евро са отишли за училища, детски ясли и градини, а също и за допълнителни занятия по „интегриране“ – половината от тях са били за заплати на допълнително нает училищен персонал. Отделно, 21 млн. са дадени за „Интеграция и доброволчество“.

Има и още – дейностите на „центъра за задържане“ на летището са стрували на Хамбург почти 3 млн. евро, а половин милион евро – за разпространители на билети.

В крайна сметка, в Хамбург следва дори да а доволни – все пак, през 2017 г. са дали за „бежанците“ по-малко отколкото през 2016 г. Тогава са били похарчени 899 млн. евро.

По информация на „Hamburger Morgenpost“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас