НОВИНИ

На 8 май, с подкрепата на Европол в няколко европейски държави е била проведена операция при която са били задържани 8 души, които са вкарали с камиони голям брой нелегални мигранти в Германия.

Трима от тях са били задържани в Сърбия, Румъния и Великобритания, като по провеждан успоредно разследване с били задържани още 5 човека в Сърбия.

Операцията е била в рамките на действията на Европол за идентифициране на ключови лица в трафика на нелегални мигранти по Западния балкански маршрут.

Разследването е било инициирано то мюнхенската полиция и много бързо е було установено, че трафикантите често сменят своята самоличност и местоживеенето си, като така са се стремели да избягнат разкриването си. Поради това, напр. един от тях е бил задържан в Сърбия по заповед за задържане на Германия на базата на криминални доказателства от Румъния. Друг от престъпниците е бил задържан при влизането си от Франция във Великобритания, като той за пореден път е използвал различни документи за самоличност.

Задържанията са били предшествани от установяването на поредица от прехвърляния на голям брой нелегални мигранти с камиони в Германия. Така, в европейските страни са били установени 23 случая на подобни прехвърляния, при които са били транспортирани над 400 нелегални мигранти.

От Европол съобщават, че участниците в подобни престъпни схеми, които живеят в страни от ЕС, обикновено са от същата националност с прекарваните от тях нелегални мигранти.

Иначе казано, Европол потвърждава, че приетите в страни от ЕС нелегални мигранти са дейни участници в „докарването“ на още повече нелегални мигранти.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас