НОВИНИ

Датските специални сили, които са в състава на ръководената от САЩ коалиция срещу „Ислямска Държава“ (ИД) от 2013 г. ще напуснат Ирак.

„Тъй като голяма част от контролираните от ИД райони в Ирак сега са освободени, промени ще бъдат направени във военните действия“, пише в изявление на датското военно министерство, цитирано от иракски медии.

„Нашите сили за специални операции се връщат у дома след успешни усилия“, пише още в изявлението, което допълва, че сега „нашето иракско партньорско подразделение, сега може да (действа) самостоятелно“.

От датското военно министерство допълват още, че е важно „ да се подчертае, че борбата срещу ИД все още не е приключила“, както и че датската страна ще продължи да бъде ангажирана в тази борба с цер да се предодврати връщането на терористичната организация и „да помага на иракските сили за сигурност сами да се грижат за сигурността в тяхната собствена страна“.

Датски сили са осигурявали въздушна поддръжка и подготовка (трейнинг) за иракски сили, разположени в граничните със Сирия региони.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас