НОВИНИ

Световната здравна организация (СЗО) ще изпрати първите 4 000 дози ваксина срещу ебола в Конго.

Това е първият път, когато експерименталната ваксина ще бъде приложена след разработването й по време на първата епидемия на болеста от преди две години. Ваксината е израбонета от „Merck“ и все още не е лицензирана, но се е доказала като ефективна по време на ограничени опити в Западна Африка в периода на пика на епидемията, взела живота на 11 300 човека в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне от 2014 г. – 2016 г.

Здравните специалисти се надяват, че могат да я използват, за да ограничат настоящото избухване на опасната болест в Демократична Република Конго, където (по данни на СЗО) от април в следствие на заразяване с болеста са починали 20 човека.

ДР Конго: Опасения от нова епидемия от Ебола - 17 смъртни случая .

В страната – в три зони в провинция Екуатор - има регистрирани два потвърдени случая на заразяване, 22 вероятни и 17 предполагаеми, също така са били идентифицирани 432 човека, които са може да са имали контакт с болеста.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас