НОВИНИ

Сътрудничи на граничното управление на Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) за Санкт-Петербург и Ленинградска област са задържали във Виборгски район гражданин на страна от централна Азия, вербуван от „Ислямска Държава“ (ИД), който е бил обявен за международно издирване.

Лицето е било обявено за международно издирване „за извършване на престъпления и за терористична и екстремистка дейност“, пише в съобщение на прес-службата на ведомството, цитирано от ТАСС.

„Установено е, че няколко роднини на задържания в момента се намират на територията на Сирийската Арабска Република и участват в бойни действия в състава на незаконни въоръжени формирования“, пише още в съобщението.

От граничната служба са съобщили също, че ведомството разполага с информация за това, че задържаният е бил вербуван от ИД .

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас