НОВИНИ

Търсещ убежище в Австрия иракчанин за няколко дни е потрошил 34 паркирани автомобила в Линц. Общите щети възлизат на почти 45 000 евро.

Иракчанинът, който е на 37 години, е бил задържан от полицията и се е намирал в център за задържане във Ворденберг, провинция Щирия. Той успешно симулирал, че е болен и бил изпратен на контролен преглед в болница в Льобен, от където успял да избяга на 10 април.

По-късно, „избягалият от насилията“ се появи в Лин. – столицата на Щирия. Тук бил обхванат от агресия, която се изразила в потрошаването на паркирани на улицата автомобили. До 22 април успял да нанесе щети на 34 коли - - ритал основно предпазните им решетки, броните и калниците. Щетите възлизат общо на около 45 000 евро.

Просто така: 16-годишен мигрант уби 7-годишна сънародничка в Австрия – просто искал да убие някого

След една такава „разходка с ритници“, той бил спрян от полицейски патрул и в полицията успели да го свържат с вандалските действия срещу автомобилите. Направил е пълни признания, но и самият той досега не е успяла да даде някакво сносно обяснение, защо е направил всичко това.

В крайна сметка отново се е озовал в центъра за задържане във Ворденберг.

По информация на „Krone Zeitung“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас