НОВИНИ

В близкото десетилетие числеността на населението в Украйна ще намалее и към 2050 г. се прогнозира, че ще бъде малко повече от 36 млн. човека.

Такава е прогнозата на интернет страницата на Департамента по икономическии социални въпроси на ООН, цитирана от РИА „Новости“.

Към 2020 г. в Украйна ще живеят около 43 млн. човека – сяматат експертите, а както пише „Страна.ua“, ако прогнозите се сбъднат, то към 2050 г. в Украйна ще има толкова граждани, колкото е имало преди един век (през 1950 г. населението на страната е било 37.3 млн. човека).

По официални данни, през миналата година числеността на населението е намаляла с 198.1 човека (до 42.3 млн. човека), а в периода 1993 г. – 2016 г. е спаднал от 52.2 до 42.8 млн. човека (като в тези данни е отчетено присъединяването на Крим към РФ).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас