НОВИНИ

Министърът на енергетиката на Русия, Александър Новак е коментирал, че Русия е готова да разгледа съвместни газови проекти с България при условие, че те бъдат гарантирани от правителството ни и от ЕС.

„Русия реализира строителството на газопровода „Турски Поток“. България проявява отново интерес, транзитът на газ да преминава през територията на България. В това число, те искат да се разгледа въпрос за възможността за строителство на газов хъб в България. Сега се разработва технико-икономическа обосновка. По принцип, Русия не се отказва от сътрудничество, ние сме готови да разгледаме всички тези варианти“, казва той в ефира на „Русия 24“, цитиран от ТАСС.

Новак, коментира още, че за „нас важни се явяват гаранциите за това, че всички тези крупни проекти , бъдещи инфраструктурни проекти да бъдат гарантирани от гл. т. на купувачите на газ, в съответствие с изискванията на европейското законодателство, гаранциите на правителството на България и Еврокомисията“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас