НОВИНИ

Избухване на холера е отнело живота на 12 човека, а други 134 може да са заразени в севернонигериййския щат Адамауа.

„Към момента 12 човека починаха от болеста и има много други случаи“, съобщи директора на общата болница за Муби, Езра Сакауа, цитиран от „Ройтерс“.

По думите му, здравните служби не разолагат с достатъчни възможности (човешки ресурс) за справяне с „епидемия с такъв магнитут“, а в момента и медицинските сестри са в стачка.

Североизточна Нигерия е „основна арена“ на бойните и терористични действия водени от „Боко Харам“ (от известно време част/клон от „Ислямска Държава“).

Друг представител на местните здравни власти, Ахмад Саджо е коментирал за АФП, че заразените с болестта са 142, както и че към момента медицинските екипи все още не са установили причината за избухването на заболяването.

Миналият месец, 13 човека починаха при подобна епидемия близо до щата Йобе – тогава властите определиха като причина за болестта, заразяване на водата.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас