НОВИНИ

Иракски военни са арестували т. нар. министър по сигурността на „Ислямска Държава (ИД) и друг член на терористичната организация, който е отговарял за департамента по сигурността.

Двамата са били заловени при две (самостоятени) операции в Мосул.

„Силите за сигурност, арестуваха Абу Тала ал-Ефри, изтъкнат член на „Ислямска Държава“ и министър на организацията по въпросите на сигурността“, коментира капитан Фарук Адам от полицията в Ниневия за „БасНюз“.

По думите му, полицията е заловила също и „Танун ал-Сахаб, отговарящ за департаментите по сигурността на организацията, както и за продажбата на отвлечените (заловени) язидки в региона Домез Филастине“.

Иракските сили са хванали “роботърговец“ в Мосул.

Двамата са били трансферирани в щаба на полицейското командване за провинция Ниневия за разпит.

Високопоставен екзекутор и „шефа на „полицията“ на ИД хванати в Ирак

В сряда, иракската полиция залови Таха Мохамед Салама (отговарящ за минохвъргачките на ИД), а полицията в Ниневия съобщи за ареста на 13 членове на организацията, които са били заловени югоизточно от Мосул.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас