НОВИНИ

Осем бомбаджии-самоубийци от „Ислямска Държава“ (ИД) са активирали т. нар. „шахидски пояси“ след като са се оказали обкръжени от сили на „Хашд ал-Шааби“ (познати и като „Народни мобилизационни звена) в южната част на Киркук (Ирак).

Източник от полицията е коментирал, че атаката на самоубийците-джихадисти идва след контраоперация на „Хашд ал-Шааби“ срещу елементи на ИД близо до района Абаси (Киркук).

Преди самовзривяването – при което са били ранени най-малко 6 членове на силите – е имало престрелка, която е продължила около 2 часа. В крайна сметка, джиадистите са се оказали обградени и в последствие са детонирали „шахидски пояси“.

Според коментара на източника, това е най-голямата аката от шест месеца насам.

В ексклузивен коментар за „Багдад Нюз“ (интернет страницата), източник от силите за сигурност е съобщил, че един от бомбаджиите е била жена, но към момента няма информация са самоличността й (в иракски медии са разпространени снимки на някои от тях).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас