НОВИНИ

Британската MI6 (позната и като тайно разузнаване) ще приема деца на мигранти и чужди граждани в „редиците на шпионите“.

В опит за увеличаване на разнообразието, службата иска да увеличи числеността си с 800 нови служители до 2021 г. (до 3.4 хил. - според руски източниции) е стартирала инициатива и рекламна кампания насочена към жени, „тъмнокожи“ и малцинствени групи.

Това ще бъде най-голямото увеличаване на службата от времето на „Студената война“ и практически слага край на 100-годишна забрана, която не дава право на чужденци да кандидатстват в тайната шпионска агенция.

„Аз искам хора, които никога не са си помисляли да се присъединят към MI6 да мислят за включване към MI6“, коментира шефът на службата Алекс Йонгер за “ITV News“, цитиран от „Брейтбарт“.

По думите му, важно е да се привлекат добри кандидати от малцинствени групи, които преди не са имали възможност да обмислят кандидатстване в тайната служба

„Става въпрос, да имаме най-големия възможен избор от най-добрите таланти в страната“, коментира още той.

Новата рекламна кампания на „шпионите“ е озвучена (според съобщения в медиите) от „тъмнокож“ мъж и показва майка (от малцинствена група). Очаква се 40-секундната реклама да бъде излъчвана по „Channel 4“, а аудио съобщението й е: „Ние сме служители на разузнаването, но ние не правим това, което си мислите“.

Как тя ще бъде приета от британците, все още е рано да се каже , но подобно „шпионско послание“ с доста голяма вероятност ще развесели (здраво) значителна част от „българския сегмент“ (а вероятно и „славянския“) в социалните мрежи. 

Според коментар на ръководителя за кадри на службата, идеята на рекламата е била „заиграване с имиджа на (Джеймс) Бонд, но да обясни много ясно, че това не е Джеймс Бонд“.

Към момента 38% от служителите на MI6 са жени, а 6.8% са от етнически малцинства (данните са от руски източници).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас