НОВИНИ

Сирийската Арабска Република, Абхазия и Южна Осетия са се споразумели да разменят признание и да установят дипломатически отношения на ниво – посолство.

„С цел, отразяване на общото желание в развитието на отношенията между Сирийската Арабска Република, Република Абхазия и Република Южна Осетия и в оценка на техните (на Абхазия и Осетия) подкрепящи позиции по отношение на терористичната агресия срещу Сирия, трите страни се споразумяха на обмяна на признание и установяване на дипломатически отношения на ниво-посолство“, цитира САНА, официален източник от сирийското МВнР.

Страните, също така са заявили своята привързаност към основополагащите принципи на международното право и стремеж към сътрудничество.

Независимостта на Абхазия и Южна Осетия е също призната от Русия, Никарагуа, Венецуела, Наури, Вануату и Тувалу.

Грузия разглежда Абхазия и Южна Осетия като окупирани територии и вече е предприела „контра-процедури“ на признаването. Според изявление на грузинския министър на външните работи Давид Дондуа, ръководеното от него ведомство е започнало процедура за скъсване на дипломатическите отношения със Сирия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас