НОВИНИ

Световната Здравна Организация (СЗО) приема 100 -300 случая на Ебола в Демократична Република Конго между май и юли, според ревизиран план за отговор на епидемията, публикуван във вторник.

Предишна версия на Планът , базиран на информация до 15 май приемаше 80-100 случая, съобщава "Ройтерс“.

Смъртните случаи от Ебола в Конго станаха 27

По информация от министерство на здравеопазването на Конго (към късните часове на понеделник) в страната има 54 случая на Ебола – 35 потвърдени, 13 вероятни и 6 предполагаеми, както и 25 заразявания с фатален край. През последните два дни не е имало нови случаи на заразяване или смъртни случаи.

СЗО ще изпрати първите дози от ваксина срещу еболата в Конго

След написването на Планът, заболяването се разпространи и в провинциалната столица Мбандака, където се смята, че живеят около 1.5 млн. човека и СЗО увеличи повече от два пъти бюджета си за отговор на заболяването – от 26 млн. долара на 56 млн. долара.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас