НОВИНИ

Русия е подкрепила идеята за провеждане на тристранна среща (Русия, САЩ, Йордания) по зони за деескалация в Сирия, съобщи заместник министъра на външните работи на Русия и специален представител на руския президент за Близкия Изток и страните от Африка, Михаил Богданов.

„Контактите продължават и със САЩ, и с Йордания … Ние подкрепихме идеята за провеждане на тристранна среща на удобно за нашите партньори ниво“, цитира ТАСС думите на Богданов, който допълва, че колкото по-бързо такава среща бъде проведена – толкова, по-добре.

Нивото на такава среща ще бъде „представители на трите страни“, коментира още той в отговор на въпрос на ТАСС.Богданов е отбелязъл, че не разполага с информация за каквато и да е съществуваща договореност между Русия и Израел, че на сирийско-израелската граница ще бъдат присъстват сирийски войски вместо ирански подразделения.

В Сирия по силата на договорености постигнати през 2017 г. в Астана между представители на Русия, Иран и Турция бяха създадени четири зони на деескалация – Източна Гута, район в северната част на провинция Хомс, провинция Идлиб и части от провинциите Латакия, Хама и Алепо, както и райони на провинциите Дараа и ал-Кунейтра (южна Сирия).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас