НОВИНИ

Външният министър на Унгария отхвърли „възмутителното“ искане на Върховния комисар на ООН по бежанците (ВКБООН), да бъде оттеглен пакета законови промени, известен като „Stop Soros“.

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто, съобщи, че е изпратил официално писмо до Офиса на ВКБООН, с което напомня за негоните задължения да представлява ценностите на ООН. По думите му, в писмото е окачествено като „неприемливо“, че Офисът на ВКБООН е отправил обвинения към Унгария като „напълно игнорира“ фактите.

Сиярто заяви, че унгарското правителство отхвърля „възмутителния“ призив на ВКБООН да бъде изтеглен пакета от законови промени „Stop Soros“, с който ще бъдат криминализирано организирането на нелегална миграция.

През миналата седмица Офисът на ВКБООН критикува пакета „Stop Soros“, като заяви, че той значително би ограничил НПО и частни лица в техните усилия да помогнат на бежанците и търсещите убежище.

Нови „Stop Soros“ закони криминализират подкрепата на нелегалната миграция в Унгария

„Те (Офисът на ВКБООН) направиха изявление без да знаят нито един факт“, заяви Сиярто и допълни, че унгарското правителство отхвърля идеята, че миграцията е основно човешко право. „Фундаментално човешко право е правото на унгарците да живеят в сигурност в тяхната родина. Миграцията не е. Нито пък е нелегалното пресичане на граници, докато (в същото време) държавите са длъжни да опазват своите граници “, каза още той.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас