НОВИНИ

Служители на Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) в Красноярск са задържали 11 човека от религиозна клетка, чиито членове са имали връзки с международни терористични организации и са действали като вербовчици за терористи в Сирия и Афганистан.

Пресечена е дейността на „религиозна клетка, ориентирана към идеологията на една от терористичните структури, членовете на която са осъществявали пропаганда на тероризма на територията на региона“, пише в съобщение на прес-службата на регионалното управление на ФСБ, цитирано от ТАСС.

Според съобщението са задържани 11 членове на тази група като двама от тях са „пристигнали в Красноярск от Киргизката Република“ и са „организирали канал за изпращане ва радикално настроени лица на територията на Сирия и Афганистан за влизане в състава на терористични групировки“.

От федералната служба са съобщили също, че лидерът на клетката е установил (телефонна) връзка с терористични организации, вербувал е съотечественици, работещи в района на Красноярск и е оказвал помощ за тяхното изпращане в територии контролирани от международни терористични формирования.

Задържаните, също така са осъществявали пропаганда на тероризъм с използване на видеа на един от ислямистките религиозни проповедници на места за обществени места.

При обиските, сътрудниците на Службата са открили и иззели забранена религиозна литература.

Други детайли за самоличността на задържаните, към момента не са съобщени.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас