НОВИНИ

Общо 1 300 тела на членове на „Ислямска Държава“ (ИД) са били намерени в северния иракски град Мосул след обявяването на разгрома на организацията през декември миналата година.

„Повечето тела са на лидери на ИД и нейни официални представители по сигурността, които са били убити от членове на иракските сили за сигурност при операцията по освобождаването на град Мосул от терористите“, съобщава полковник Мохамед ал-Буджари за „Ал-Кюртас Нюз“, цитиран от „Иракски Новини“.

По думите му, телата са били заровени в отдалечени гробища, западно от Мосул.

400 контейнера с експлозиви намерени до Мосул

Миналият месец беше съобщено, че в града – обявен от джихадистите за „иракска столица на Халифата“ – няма тела на джихадисти.

Част от парите на ИД са под развалините на Мосул

В средата на 2014 г. ИД навлезе в Ирак и успя да поеме контрола над значителни части от територията на страната. През декември миналата година иракските власти официално обявиха разгрома на терористичната организация, но отделни операции по „прочистване“ на остатъчните елементи от нея продължават и в момента.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас