НОВИНИ

Шокиращо изявление на белгийски министър вещае поредно поражение (след завършилата без особени резултати среща ЕС –Западни Балкани) на българското председателство на ЕС.

Шокиращо изявление на белгийски министър вещае поредно поражение на българското председателство на ЕС – най-вероятно предложението на София за реформиране на правилата от Дъблин и за европейска миграционна политика няма да бъде прието.

Министри от 28-те страни от ЕС се срещнаха в Люксембург за да обсъдят предложението на българското председателство на ЕС за реформиране на Дъблинските регулации.

В разрез с интересите и желанията на българските граждани, повечето от които според проучванията са против политиката на „отворените врати“ за миграция в Европа от Азия, Африка и Близкия Изток, правителството на Борисов, което доминира изтичащото българско председателство на ЕС, направи предложение, което е в угода на евроинституциите и някои от страните, но пък се отхвърля от много (поне десетина) от държавите – членки.

Предложението на България по миграцията е сериозна опасност за Европа, Сиярто

От името на България и президентството на ЕС, София предлага задължително разселване на мигрантите в страните – членки – но само като изключителна мярка. Нищо не се споменава за затварянето на границите и спиране на нелегалната миграция.

Днес министърът по миграцията на Белгия Тео Франкен „изля студен душ“ върху „мераците“ на българското президентство. Пред журналисти той заяви, че нова миграционна криза ще означава края на ЕС. Белгия обвинява Брюксел, че не прави достатъчно за да се бори с кризата на нелегалната миграция.

Има голяма истина в тези твърдения – събитията след масовата миграционна вълна през „горещата“ 2015 г. го доказват.

Президентът на ЕК Жан-Клод Юнкер призовава за „солидарност“ с „бежанците“ и настоява, страните от ЕС да ги приемат с „отворени обятия“. Независимо, че отдавна вече е доказано, че огромната част от тях са всъщност мигранти, които просто искат да подобрят благосъстоянието си. И „внасят“ със себе си несигурност, тероризъм, нарастване на престъпността и социално напрежение, като в същото време засилват разделението в самия ЕС.

Подходът на Юнкер не се споделя от много от страните – членки на ЕС и са готови да отхвърлят промените в Дъблинските споразумения, според които мигрантите следва да бъдат регистрирани в първата страна-членка в която влязат. Наистина, тук отново сме изправени пред спекулирането от страна на евроинституциите и привържениците на миграцията с термините „мигранти“, „бежанци“, „търсещи убежище“ и т.н.

Днес Тео Франкен заяви в Люксембург: „Ние трябва да поправим входната врата, да поправим задната врата, и (едва) след това да можем да намерим компромис по това, кой – какво прави … Европа ще свърши, освен ако Брюксел не успее да приложи решение за спиране на масивен наплив“ (на мигранти – бел.ред.).

По информация на „Express“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас