НОВИНИ

Иракската полиция е задържала 6 изявени членове – три от тях жени - на „Ислямска Държава“ (ИД).

„Три жени – египтянки и сирийка – членове на „Ислямска Дрържава“ бяха арестувани, докато се опитваха да избягат през границата в Сирия“, съобщава офицерът от полицията в ниневия, Салам ал-Окайди за вестник „Ал-Сабах“.

По думите му, арестите са били извършени от „съвместни сили“, разположени (на гъсто) по протежение на границата, западно от Ниневия, „след като информация е показала, че те ще се опитат да избягат през граничен пункт, северно от Мосул“.

Задържаните жени „някога познати като т. нар. „Хизбах“ (религиозна полиция на ИД), имат смъртни присъди издадени срещу тях, заради убийствата на момичета в Мосул, докато групата контролираше града“.

Успоредно с това задържане, полицията в Ниневия е успяла да хване на базата на „разузнавателна информация“ други „двама изявени членове на „Ислямска Държава““.

Според коментар на говорителя на полицията за Ниневия, капитан Ахмед ал-Обейди сред задържаните е и „Анан ал-Хафез, сирийски експерт по безжични устройства и Али ал-Геейш“.

По думите му, те са се криели в региона ал-Аяадия в град Тал Афар, северозападно от Мосул.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас