НОВИНИ

Иракските въоръжени сили са получили нова пратка руски танкове „Т-90“.

„Ние, получихме 39 танка Т-90 от Русия като част от правителствения процес за превъоръжаване и увеличаване на военните способности на страната“, пише в изявление на иракското МО, цитирано в местните медии.

Според изявлението, руските танкове ще бъдат доставени в два батальона в една армейска бригада, а иракски военни вече са преминали подготовка за употребата им (под ръководството на руски военни експерти).

На 20 февруари, Началникът на ГЩ на Иракската армия Отман ал-Ганми съобщи, че иракските ВС са получили 36 руски танка – които са пристигнали на пристанище Ум Куаср, южен Ирак – и в последствие са били преместени в столицата Багдад.

Доставката е в рамките на двустранно споразумение между  двете държави подписано преди около 2 г. – за доставка на 73 руски бойни танка Т-90 на стойност 1  млрд. щатски долара.

Т-90 е трето поколение руски боен танк разработен и въведен на въоръжение през 1993 г., той е разработен на основата на съветския Т-72.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас