НОВИНИ

Въоръжени с ножове и мачетата лица са убили пет човека в район на Мозамбик, който в последно време е подложен на екстремистки атаки.

Кабо Делгадо е северна провинция, която се очаква да стане център на индустрията с природен газ след няколко обещаващи открития и от октомври е подложена на серия атаки срещу служители на силите за сигурност и цивилни.

„Имаше още една атака от същата група, която атакува съседните села, атакува село в сряда около 21ч. (местно време) и уби петима и унищожи къщи и напусна“, коментира източник от полицията за АФП.

Атаката е била срещу с. Намалуко в района Кюуисанга на Кабо Делгадо.

Полицията вярва, че същата група е убила в друго село на региона (във вторник) седем човека (наръгвайки ги до смърт) след като на 27 май обезглави 10 човека в друго селище.

Поне 10 човека обезглавени в Мозамбик от неясно какви.

„Стратегията на групата е да атакува различни села за няколко дни, смущавайки (обърквайки) стратегическият отговор на правителствените сили“, коментира още източникът на Агенцията.

Говорителят на полицията за Кабо Делгадо е коментирал, че служители на военните и силите за сигурност са развърнати в района и „ловят нападателите“.

Миналият месец в Мозамбик беше приет нов антитерористичен закон, който предвижда наказание за терористична дейност – затвор до 40 г.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас