НОВИНИ

През последните дни напрежението в управляващата в Германия коалиция се засилва, като основната причина е политиката по отношение на миграцията и ситуацията п сигурността в страната.

Ето съкратен и далеч не пълен списък на някои по-характерни „случки“ в Германия през последните дни:

• Петък, 15 юни – в Бамберг е задържан 21 годишен иранец, извършил в четвъртък сексуално насилие (вкл. сексуален акт) срещу 14 годишно момиче. Жертвата го разпознала на следващия ден в заведение за бързо хранене и извикала полицията.

• Петък, 15 юни – масови оплаквания от местните жители срещу обитателите на център за настаняване на мигранти във Валдкрайбург – открити опити за „вземане“ стоки от супермаркета без да се заплати за тях; непрекъснати сканадали с персонала на супермаркета; употреба на алкохол и уриниране на фасадата на магазините, по улицата, водеща към една от църквите; децата, отиващи в началното училище се страхуват да преминават през района – „бежанците“ ги закачат, опипват, понякога ги снимат; жените от района се страхуват да се движат сами (непридружавани от мъже); на практика е невъзможно да се използват обществените спортни съоръжения (футболно игрище)….

• Петък, 15 юни – афганистанец (на 21 години) и иракчанин (на 17 години) са пребили служител на метрото н централната гара в Дрезден, защото не им позволил да се блъскат със слизащите от влака пътници.

• Събота, 16 юни – в Шварценбег 14 годишно момиче било напанато на улицата от „южно изглеждащ мъж“ (евфемизъм, използван от „толерантните“ власти и медии за мигранти от Северна Африка и Близкия Изток – бел.ред.) на около 25 -30 години. Момичето се съпротивлявало, в следствие на което е било удряно с юмрук в лицето и ранено с нож в бедрото. Въпреки това успяло да избяга и да алармира полицията. Нападателят се издирва.

• Събота, 16 юни – 17 годишен афганистанец поискал секс от 13 годишно момиче в Титизее – Нойщадт. Вербалното искане било съпроводено с недвусмислени жестове. Когато не получил положителен отговор, започнал насила да опипва момичето. На виковете на жертвата се притекло на помощ друго момиче – на 15 години. Но и то било сполетяно от същото – афганистанецът започнал да опипва и него насила. После избягал, но по-късно бил открит и задържан в Брайсгау – Хохвшварцвалд, където живее.

• Събота, 16 юни – трима контрольори в градския транспорт в Хамбург са пребити от бежанец – нигериец, защото поискали да проверят билета му. Наложило се да отидат в болница.

• Неделя, 17 юни – минувач открил полуголия и окървавен труп на млада жена в градинка пред входа на начално училище в Барзингхаузен/Хановер. Според информация от полицията жената е била убита. Почти на същото място през април бе намерено тялото на друга жена – на 55 години, убита докато разхождала кучето си. По-късно е било установено, че откритото в неделя тяло е на 16-годишната ученичка в местна гимназия Ана Лена (фамилията не се съобщава в медиите). Заподозрян и задържан за убийството е 24 годишен мъж с „немско-доминикански произход“.

• Неделя, 17 юни – в Котбус отново започнаха сблъсъци между германци и мигранти (повечето от тях – сирийци). Има няколко ранени и най-малко 16 задържани.

• Неделя, 17 юни – „южно изглеждащи мъже“ нападнали без никаква причина двама непознати, чакащи автобус от градския транспорт на спирка в Хагенов. Нападнатите са ранени с нож – единият в рамото, а другият в гърдите.

• Неделя, 17 юни – в Хаген (южно от Дортмунд), мавританец на 19 години е обиждал полицай – обвинил го е в расизъм, защото е бил заловен да пътува без билет в метрото. Бил заведен и регистриран в полицейския пункт, след което е бил освободен, но той нарекъл друг полицай расист и счупил ръката му.

• Неделя, 17 юни – двама „южно изглеждащи мъже“ на около 30 години, проследили 28 годишна жена в Хемниц и когато тя се прибирала в апартамента си я атакували, насила влезли вътре и я изнасилили.

Разбира се, това далеч не е пълна статистика, а просто някои „случки“, за които медиите в Германия все пак са получили информация. Но и толкова стигат за да се изправим пред въпроса, колко още невинни жертви трябват, за да „излязат“ европейските политици от техния химеричен паралелен свят на „културното обогатяване“, на „солидарността“ и „толерантността“ към „горките хорица, бягащи от насилията“ и „търсещи спасение в Европа“ и да погледнат в очите суровата реалност, в която живеят обикновените европейци?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас