НОВИНИ

Днес унгарският парламент прие пакета закони срещу подпомагането на нелегалната имиграция известен под името „Стоп Сорос“, а също и поправка в конституцията на страната срещу заселването на мигрант в Унгария.

С него се криминализира подпомагането на нелегалното влизане в страната на мигранти и се ограничават действията на НПО, които се занимават с подобна дейност.

Унгария е сред критиците на политиката на „отворените врати“ по отношение на нелегалната миграция. „Унгарският народ правомерно очаква правителството да използва всички необходими средства за да се бори с нелегалната имиграция и дейностите, които я подпомагат“, заяви при представянето на пакета „Стоп Сорос“ министърът на вътрешните работи Шандор Пинтер. „Пакетът закони Стоп Сорос обслужва тази цел, правейки организирането на нелегална миграция криминално престъпление. Ние искаме да използваме тези закони, за да спрем превръщането на Унгария в страна на имигранти“, каза още той, цитиран от Ройтерс.

Освен това, днес с гласовете на партията на Орбн – Фидес, която разполага с мнозинство от 2/3 в парламента, беше приета и поправка в конституцията на страната, с която „чуждо население“ не може да бъде заселвано в Унгария. С нея на практика се нанася силен удар по предлаганата от Брюксел квотна система за разселване на мигранти в страните от ЕС.

Повече за пакета „Стоп Сорос“ можете да прочетете ТУК.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас