НОВИНИ

(Обновено...)

Около 04.00 ч. тази сутрин, с ван натоварен със запалими материали е била атакувана сградата, в която се намира централата на холандския вестник „De Telegraaf“ в Амстердам.

От записите от охранителните камери се вижда, че това е преднамерена атака. За щастие, по това време в сградата е имало само един пазач и пострадали няма.

На самата сграда обаче са били нанесени доста щети, въпреки че пристигналите пожарникари са успели бързо да вземат под контрол пожара.

„Пламъците от ван са достигнали 14 метра височина, лошо поразявайки сградата. Един прозорец на фасадата е бил унищожен от колата, останалите са се взривили от горещината на пожара“, е заявил представител на полицията.

Главният редактор на вестника Паул Янсен заяви, че „Всичко показва, че е атака. Ние няма да се оставим да бъдем сплашени“.

През миналата седмица, сграда намираща се на няколко стотин метра от тази на „De Telegraaf“, в която наред с други офиси са и редакциите на две други медии – „Panorama“ и „Nieuwe Revu“ беше обстреляна с гранатохвъргачка. За нападението бе арестуван 41 годишен мъж.

Засега, няма яснота за мотивите за атаката срещу „De Telegraaf“, а извършителят се издирва.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас