НОВИНИ

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто защити унгарците от нападките на репортерка на британската ВВС.

„Това, което ние не искаме е масивно нахлуване на нелегални, идващи от юг към нас. Ние искаме да поддържаме Унгария унгарска страна. И ние не мислим, че мултикултурализмът по дефиниция е нещо добро“, казва Сиярто в интервю с репортерката на ВВС Емили Мейтилс.

Той защити унгарците, когато репортерката заяви, че страната е ксенофобска. Мейтилс каза, че новите антимиграционни закони приети в Унгария са „ подигравка с човешките права“ и отбеляза, че премиерът на Унгария Виктор Орбан е нарекъл някои бежанци „мюсюлмански нашественици“, като е говорил и за желанието си да поддържа „християнска Унгария“. „Така че, (въпросът) в действителност не е за имиграцията, нали? Това e заради ксенофобията“, заяви тя.

В отговор, Сиярто определи обвиненията й като „много сериозна обида“.

„Това, което ние не искаме е масивен наплив идващ от юг към нас. Ние искаме да поддържаме Унгария унгарска страна. И ние не мислим, че мултикултурализмът по дефиниция е нещо добро … Аз разбирам, че либералното основно течение не харесва нашите закони. Но това, което ние трябва да изпълним са очакванията на унгарските гласоподаватели“, каза fye той.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас