НОВИНИ

Около 01.30 ч. на вторник (3 юли) мигрант е наръгал безпричинно в главата охранител на летището в Дюселдорф.

Охранителят, който в този момент е бил в почивка, отивал към ресторанта на „McDonald's“ за да си купи кола, когато е бил нападнат безпричинно и неочаквано в гръб, като нападателят го е наръгал с нож в главата.

Той бил заловен минути по-късно – случаен свидетел се обадил на полицията. Оказало се, че е 24-годишен „немски – тунизиец“ (както е описан в немските медии). Бил известен на полицията – заради наркотици, счита се че е от събирачите на празни бутилки в района. Според някои информации, в протоколите за него пише че е агресивен, но полицията отказва да потвърди или отрече това. Мотивите за атаката му са неизвестни.

Поради навреме оказаната медицинска помощ, животът на охранителя е извън опасност.

По изявления на служители от същата охранителна фирма, те „от месеци“ се опитват да обърнат внимание на летищните власти, че има проблеми, създавани от „твърде агресивните събирачи на бутилки“, но не име било обърнато внимание. Събирачите на празни пластмасови бутилки изкарват до около 50 евро на ден, като особено ценна за тях е зоната на заминаващите пътници, които трябва да изхвърлят или предадат носените от тях бутилки. Според охранителите, в района на летището има истинска война между отделните групи събирачи на празни бутилки.

По информация на „Express“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас