НОВИНИ

Започналите във вторник (3 юли) размирици и палежи в Нант продължиха и през миналата нощ.

Те започнаха в населеното предимно с мигранти предградия на Нант – Брейл, след като полицаи убиха 22-годишния криминално проявен Абубакар Фофана.

Около 20.30 ч. полицаи сигнализирали на Фофана, автомобилът на когото бил отбелязан при трафик на наркотици, да отбие в страни и да спре. Вместо това, опитвайки се да избегне задържането, той се опитал да прегази един от тях като форсирал колата. Полицаят успял да отскочи и бил ударен само в коляното на единия крак. Един от колегите му стрелял веднъж по колата за да принуди шофьора да спре. Тя се забила в една бариера - куршумът уцелил Фофана, който е бил обявен за мъртъв малко преди 23.00 ч.

Малко след това, младежи – предимно мигранти от Брей започнали размирици и палежи. Те хвърляли „коктейли Молотов“ и палели кофи за боклук. Станали и няколко експлозии. Полицията отговорила със сълзотворен газ.

През тази нощ са били опожарени най-малко 3 автомобила, обществена сграда и търговски център.

През следващите дни и нощи размириците са продължили, като равносметката е обезкуражаваща. Въпреки масираното полицейско присъствие, са били изгорени най-малко около 50 автомобила, а освен това са били атакувани и гимназия и обслужваща станция, но пожарникарите са успели да ограничат пораженията.

Сред подпалените автомобили е и този на кмета на Нант Йохана Роланд, която била паркирана близо до дома й, който е извън района на Брейл. Води се разследване, дали опожаряването на колата й е свързано с размириците в Брейл.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас