НОВИНИ

Министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер е забранил свързаната с управляващата в Турция партия (АКР) на президента Редежеп Таийп Ердоган рокерска банда „Османен Германия“ (Османците Германия).

Веднага след издаването на забраната, полицията е предприела действия срещу рокерите на Ердоган в четири провинции на Германия. Полицаите са нахлули в свърталища на групата в Рейнланд - Палатинат, Баден – Вюртемберг, Бавария и Хесен и са конфискували нейна собственост, но по съобщения от полицията, арести не са били планирани предварително.

„Асоциацията представлява сериозна заплаха за индивидуалните правни интереси на обществото“, е казал в Берлин Зеехофер, цитиран от „The Local“. Той е добавил, че забраната е част от борбата на правителството срещу организираната престъпност. По думите му, федералното и провинциалните правителства решително се противопоставят на всички форми на организираната престъпност, вкл. и рокерските банди. Той е заявил още, че забранената турска банда е извършвала сериозни престъпления.

Активната от 2015 г. насам „Османен Германия“ има най-малко 300 члена в 16 отделни клона на територията на Германия и действа най-вече в югозападните части на Германия. По нейната забрана МВР на страната работи от март т.г., когато претърсвания на места, където се събират членовете й бяха извършени в Северен Рейн – Вестфалия.

В Щутгарт се гледат съдебни дела срещу 8 нейни члена, трима от които се считат за част от ръководството на групата. Те са обвинявани в опити за убийство, изнудване, трафик на наркотици, принуждаване към проституция, сводничество и незаконно задържане.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас