НОВИНИ

„Политиката на европейските елити води Европа към трагичен финал. Още сега виждаме стремителното разрушаване на ЕС и тази тенденция само се увеличава“, заявява известният сръбски режисьор Емир Кустурица.

В интервю за руската RT, той отправи и доста остри думи по адрес на европейските политици.

„Слушайте, за да разберат Сърбия и Русия нашето бъдеще, ние не трябва забравяме миналото. Ако ние се поддадем на американизацията на съзнанието, постоянно ще гледаме към екрана, виждайки само американска пропаганда, то тогава и нашите елити ще започнат да мислят само за себе си. Така, както е прието в Америка. Засега, каквито и да са нашите елити сега, те все пак са принудени да се съгласяват с народа – поне в някои аспекти – иначе няма да ги изберат, а ако повторим пътя на САЩ, то елитите ще станат зависими само от банкерите. От чувалите с пари, с които ще купят собствеността на пресата и телевизионните канали и ще направят така, че вие да гласувате за онези, които те ще изберат. Засега, в нашите страни това го няма, а в Европа вече го има“, казва Кустурица.

„По времето на Югославия, Европа отново, за първи път от много време, се плъзна към колониализма. А сега бере заслужените си плодове. Изкуственият свят, създаден от медиите и европейските елити се пръска по шевовете и истината излиза наяве… Например, от една страна, Германия сега е на върха на икономическия успех, а от друга страна (тази, която медиите не показват), съществува миграционната криза, внесена от вън. Хората виждат това и си задават въпроса, защо не послушаха Муамър Кадафи, та нали той предупреди всички за това. И още питат, а ако за това са знаели всички, то защо Европа в състава на НАТО унищожи либийския „преден пост“? Това е опасен начин на мислене на хората, особено за европейските елити. Но точно той се засилва“, обяснява режисьорът.

По думите му, хората започват да се събуждат, да се оглеждат наоколо и всички виждат, че Европа реално е разделена. „Това се прави изкуствено, в т.ч. и по въпроса с миграцията. Въпрос е, защо мигрантите не тръгнаха към най-богатата страна в Близкия Изток – Саудитска Арабия? Не, те тръгнаха към Германия и ЕС. Разбира, се това може да бъде обяснено със (социалните) помощи, но същност, тази река от мигранти беше създадена изкуствено и целта й е да разруши ЕС. Да смеси кръвта в нея. Задачата на глобалистите е да лиши народите от националните държави, та нали именно те пречат на създаването на единно (световно – бел.ред.) правителство. За това те (и) извършват смесване на раси и култури, разрушавайки страните. Това само слепец не може да го види… Европа е просто потъващ кораб“, казва Кустурица.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас