НОВИНИ

Коментирайки последните решения на Европейската комисия (ЕК) пред радио „Кошут“ премиерът на Унгария Виктор Орбан напомни, че нейните дни са преброени, т.к. нейният мандат изтича през май 2019 г.

Унгарският премиер говори и за последните задействани от ЕК процедури (по отношение на Унгария – бел.ред.) и за нейното предложение да бъдат давани по 6 000 евро на мигрант на страните, които се съгласят да приемат мигранти.

По думите му, той не вижда значимост в последните решения на ЕК, защото времето за всички инициативи, които тя предприема сега вече е „изтекло“, като трябва да бъде намерен начин да „се маневрира и да се оказва съпротива“ да следващия месец май. Той допълни, че това, как ЕК харчи парите на хората е принципен въпрос, а даването на парите на хората на мигрантите е опасна идея и подчерта, че е необходимо, следващата ЕК да наказва страните, които защитават границите си.

Орбан счита, че унгарската икономика е стабилна и е в рамките на модела, очертан от правителството през 2010 г. Въпреки това, той заяви, че в света на икономиката са се появили „тъмни облаци“, въпреки че никой не казва (открито), че има задаваща се криза. Поради това, бюджетът на Унгария за следващата година е оптимистичен, но освен това е и бюджет с повишени резерви, който може да защити страната от срещу каквито и да било негативни промени, които могат да се случат в световната икономика.

Според унгарския премиер, след като САЩ, Австралия и Унгария са с оттеглили от преговорите по миграцията в ООН, те ще бъдат последвани и от други страни, но и отбеляза, че държавите, от които произхождат мигрантите (към Европа) са мнозинство в ООН. Поради това, те налагат решения, които обслужват техните интереси – в подкрепа на миграцията. Той счита още, че въпреки че решенията на ООН нямат пряко отражение върху живота на хората, правителствата не могат изцяло да ги игнорират, но и никой не трябва да прави безотговорни изявления по въпросите на миграцията или да създава документи, които са срещу интересите на някои държави – членки на ООН.

По думите на Орбан, страните от ООН са започнали да осъзнават, че организацията се готви да приеме документ, който може да стане стандартно мерило за регулирането на глобалната масова миграция и въпреки че ще бъде трудно да бъде правно наложен, това е инструмент на т.нар. „мека сила“, който ще влияе на общественото мислене. И въпреки, че някои страни също ще се оттеглят, то „не на всички са им навити будилниците за същото време“.

Орбан коментира и инициативата на бившия съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп – Стив Банън, който иска да създаде структура, противопоставяща се на действията на Джордж Сорос и спонсорираните от него организации. Той се надява, че популяризирането на консервативните американски идеали (от структурата на Банън) ще е успешно, защото досега са били чувани единствено вижданията на либералите.

По думите му, той е може да си спомни дори и една от последните 30 години, през която САЩ да не са се намесвали в работите на Унгария, като това (както и в другите страни) става най-често посредством фондациите.

Той счита тази дейност като една от чертите на съвременния свят, срещу която много трудно може да бъде организирана отбрана. Орбан допълни, че Унгария се отбранява като изисква прозрачност и посочи, че фондациите на Сорос финансират 67 „фалшиви организации на гражданското общество“ и че избирателите трябва да знаят, кой – Сорос или Брюксел финансира намесата във вътрешните работи на Унгария.

По информация на MTI.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас