НОВИНИ

В индийския щат Ассам бе въведено твърдо законодателство по отношение на критериите за получаване на гражданство. Според тях, от около общо 33 милиона човека население, едва около 29 милиона ще получат право на гражданство.

При започналата пререгистрация на населението, кандидатите за гражданство ще трябва да могат да докажат, че самите те или техните преки предци са живеели в Ассам от преди 1971 година. Ако те не успеят да направят това, ще загубят правото на гражданство.

„Потърпевши“ са предимно мюсюлманите, дошли от Бангладеш – основно икономически мигранти или избягали от войните през 80-те години на миналия век. Сега те ще трябва да се завърнат в Бангладеш. Ако властите в Бангладеш откажат да ги приемат (което е много вероятно предвид голямата бедност и пренаселеност на страната), около 4 милиона човека, сега живеещи в Ассам ще се превърнат в хора без държава. (На снимката – мюсюлмани се редят на опашка за да проверят, дали са включени в обявения от правителството нов граждански регистър. Естествено, опашките за мъже и жени са отделни.)

Дали и къде би могло те да бъдат депортирани не е ясно. Съвсем не е изключено, поне част от тях да се насочат към Европа.

По информация на „Tagesshau“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас